Program freezes when trying to edit circuit info

If you have something to say about LogicCircuit program or you know how to improve it please share it here.
Erumaaro
Posts: 1
Joined: Mon Jul 11, 2016 8:07 am

Program freezes when trying to edit circuit info

Post by Erumaaro » Mon Jul 11, 2016 8:15 am

When I try to edit the information of a circuit, either by double-clicking on the background or by selecting "Logic-Circuit" in the drop-down-menu, the program freezes.
Since I have Win7, every attempt to interact with the program's window(including minimize etc) reults in a "ping" sound.
The only possibility to close the window is to manually terminate the process via Taskmanager...
Reinstalling the program doesnt resolve the problem.

Help please.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 268
Joined: Sun Jun 14, 2009 10:53 pm
Contact:

Re: Program freezes when trying to edit circuit info

Post by admin » Mon Jul 11, 2016 10:09 am

Hi,
This is sounds like you have the dialog open but you don’t see it, so any attempts to interact with main window will lead to the beep sound. Do you have multi-monitor setup? If so, try to look around all your monitors and look up the dialog. If this does not help you can try to delete settings file. But first you will need to close all running instances of logic circuit. The settings file located in:
C:\Users\<your account name>\AppData\Local\LogicCircuit\Settings.xml
You can delete it manually or just hold Windows key and press R key on your keyboard. In the pop up window next to your start button paste this text and hit enter:
del %LOCALAPPDATA%\LogicCircuit\Settings.xml
After the settings file is deleted you can start logic circuit again and try to open the dialog.
Please let me know if it helps or if you still have any problems.
Regards,
Eugene

Carluccio
Posts: 7
Joined: Sat Dec 02, 2017 9:55 am

Re: Program freezes when trying to edit circuit info

Post by Carluccio » Sat Dec 02, 2017 9:57 am

I have windows 10 and a 4K screen (3840x3160) and windows size 225%.
If the Logic circuit window is not maximized and with settings.xml:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<lcs:settings xmlns:lcs="http://LogicCircuit.net/Settings/Data.xsd">
<lcs:property name="DialogAbout.TranslationRequestVersion">2.17.11.26</lcs:property>
<lcs:property name="Mainframe.WindowState">Maximized</lcs:property>
</lcs:settings>

the program freezes and you must always delete settings.xml.
I think this is due to wrong settings of the window for high resolutions.

Carluccio
Posts: 7
Joined: Sat Dec 02, 2017 9:55 am

Re: Program freezes when trying to edit circuit info

Post by Carluccio » Sat Dec 02, 2017 8:44 pm

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<lcs:settings xmlns:lcs="http://LogicCircuit.net/Settings/Data.xsd">
<lcs:property name="DialogAbout.TranslationRequestVersion">2.17.11.26</lcs:property>
<lcs:property name="Mainframe.Height">671.555555555556</lcs:property>
<lcs:property name="Mainframe.Width">1280</lcs:property>
<lcs:property name="Mainframe.X">239.111111111111</lcs:property>
<lcs:property name="Mainframe.Y">123.111111111111</lcs:property>
</lcs:settings>

Floating point values are not good, the same integers are OK!!

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 268
Joined: Sun Jun 14, 2009 10:53 pm
Contact:

Re: Program freezes when trying to edit circuit info

Post by admin » Sat Dec 02, 2017 11:04 pm

Hi,
Thank you for reporting the problem.
Can you please clarify what exactly is happening? So you have window maximized and you try unmaximize it or it is happening when the program is starting?
If it starting and numbers in the confit file are integers then is works without freezing?
It would help if you can just provide specific steps.
Besides this, do you have a configuration where it works reliably?
Best regards,
Eugene

Carluccio
Posts: 7
Joined: Sat Dec 02, 2017 9:55 am

Re: Program freezes when trying to edit circuit info

Post by Carluccio » Sun Dec 03, 2017 4:57 am

With floating point values, the program does not open. Keeping the same values, but integer, everything is fine.
After correcting the values, I temporarily changed the properties of the "settings.xml" file for reading only.
However, I am reminded of the impossibility of overwriting the file at the end of the program ... but at least it works!
Carlo

Carluccio
Posts: 7
Joined: Sat Dec 02, 2017 9:55 am

Re: Program freezes when trying to edit circuit info

Post by Carluccio » Sun Dec 03, 2017 5:04 am

It would be enough to save the values in integer format. Even if I maximize the window, floating point values are saved, which obviously serve for minimizing. Excuse me for my bad english!

Carluccio
Posts: 7
Joined: Sat Dec 02, 2017 9:55 am

Re: Program freezes when trying to edit circuit info

Post by Carluccio » Sun Dec 03, 2017 5:24 am

I'll explain:
when first started, the program works and opens with an appropriate window size.
After closing and on the second restart, it does not open anymore.
If I delete or correct as I said "settings.xml" everything works fine until closing. After I always have to delete or correct the file.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 268
Joined: Sun Jun 14, 2009 10:53 pm
Contact:

Re: Program freezes when trying to edit circuit info

Post by admin » Thu Dec 14, 2017 12:37 am

Hi Carlo,
I have tried it on the 4K monitor and everything was working fine. Can you please try to make sure that you have latest drivers for your monitor? If you do then can you please try to change your monitor settings to see if the freeze is happening all the time or only on some permutations of settings?
Thank you and sorry for your trouble.
Eugene

Carluccio
Posts: 7
Joined: Sat Dec 02, 2017 9:55 am

Re: Program freezes when trying to edit circuit info

Post by Carluccio » Thu Dec 14, 2017 9:11 am

Hi Eugene
the driver of my computer Aspire V17 Nitro Black Edition is:
GeForce Game Ready Driver version 388.59 of 07/12/2017.
I'm a programmer and for one of my apps I had the same problem. I program in C ++ and it was enough for me to insert the decimal truncation instruction before using it in the window construction solving the problem.
I note that I have another computer with a resolution of 1600x900 and everything works well.
I'll send you the settings.xml file which has now created your program for me. with the value 671.555555555556, the program does not open. With 671 instead opens.
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<lcs:settings xmlns:lcs="http://LogicCircuit.net/Settings/Data.xsd">
<lcs:property name="DialogAbout.TranslationRequestVersion">2.17.11.26</lcs:property>
<lcs:property name="Mainframe.Height">671.555555555556</lcs:property>
<lcs:property name="Mainframe.Width">1280</lcs:property>
</lcs:settings>

Post Reply